top of page
  • Moler Adam

Boje za spavaću sobu: koje boje birati, a koje izbegavati?

Da li razmišljate o farbanju spavaće sobe? I još niste sigurni koja bi mogla biti boja za to? Adam i njegovi iskusni profesionalci su tu da odgovore na ova pitanja.


Naše spavaće sobe su naša utočišta, mesta na kojima se opuštamo, spavamo, provodimo vreme spremajući se ili gledajući TV. Veoma je važno da se osećate udobno i mirno dok ste u njima jer boje kojima smo okruženi daju tempo našem raspoloženju. U nastavku ćete saznati koje boje za spavaću sobu trebate izabrati, a koje izbegavati.


Tamnoplava soba i fotelja

Izbegavajte:


Svetle boje


Intenzivna crvena, fuksija, magenta, bršljanozelena ili kraljevsko plava stvaraće napetost u oku, što nije od pomoći ako tražite opuštanje. Možda u nekoj drugoj sobi, kao što je dnevna soba.


Boje hladnih tonova


Boje poput sive, crne ili tamne boje stvaraju hladnu atmosferu i neprijatno okruženje. U vašoj spavaćoj sobi biće vam potrebno više toplih boja koje će stvoriti gnezdo za spavanje i opuštanje.


Zeleni zid u spavacoj sobi

Obična bela


Ne biste mogli zamisliti da je bela jedna od stvari koje treba izbegavati. Bela je laka boja i savršeno se uklapa u svaku boju ili stil koji tražite. Ali bela se smatra hladnom bojom, koja je prilično bezlična. Dakle, ne bismo predložili da ga koristite, osim ako ne razmišljate da krečite bar jedan od drugih zidova u neku drugu boju.


Koje boje odabrati za spavaću sobu?


Neutralne boje


Odabir neutralnih boja je klasična opcija i uvek su pogodne za svaku sobu u kući. Tonovi koji nisu intenzivni za oči, koji emituju smirenost i toplinu. Boje zasnovane na bež, karamel ili čak tamnijim nijansama sigurno će vam pomoći da se osećate bezbedno u spavaćoj sobi.


Predlog autora: Cuppa Coffee

Cuppa coffee boja

Ili neka mračnija opcija: Warrior

Bež boja za spavaću sobu

Akua & plave boje


Plave boje su povezane sa smirenošću uma i relaksacijom. Zbog toga se smatra da je to jedna od najprihvatljivijih i najboljih opcija za vašu spavaću sobu. Ako vam je potrebna pomoć da pronađete najbolju nijansu za vas, kliknite na naš kalkulator i profesionalac će vas odvesti do savršene boje i procene troška radova!


Naš je predlog: Dragonfly

Svetloplava boja za spavaću sobu

Ili za svetlu boju: Sonata

Svetloplava boja za spavaću sobu

Narandžaste boje


Narandžasta i njene različite nijanse su sposobne da daju toplinu i stvore dobro raspoloženje tako da se možete opustiti u spavaćoj sobi. Nijanse bliže glinenim bojama ili svetlo kremaste u kombinaciji sa prirodnim nameštajem pružiće mir u srcu i umu.


Možda možete probati: Oatmeal cookie boju

Jastuk i deka roze boje

Ili čak tamnu nijansu: Crvena glina

Soba u boji crvene gline

0 comments

Comentarios


bottom of page