top of page
  • Moler Adam

Kako okrečiti tamni zid u svetli?

Naše preferencije boja se vremenom menjaju. Iako smo pre 3 godine mislili da je tamnozelena savršeno rešenje i za kuhinju i za dnevnu sobu. Da, posle nekog vremena shvatamo da nam treba nešto svetlije, što će našem prostoru dodati još sjaja i optički ga uvećati. U ovom slučaju, šta treba učiniti i kako se pripremiti za to da bi efekat bio onakav kakav smo pretpostavili? Naučite praktične savete kako da prefarbate zid iz tamnog u svetlo i kako da se pripremite za farbanje.Procenite situaciju

Pre nego što uzmete valjak u ruku, pogledajte zid i procenite situaciju. Ako dugo niste farbali zidove i na prvi pogled vidite da su prašnjavi - onda je vredno početi sa pranjem. Za ovu aktivnost vam nije potrebna nikakva specijalizovana oprema - dovoljan je dobar deterdžent koji koristite za pranje sudova, a možete koristiti i farbarski sapun. Neophodan je i sunđer.


Loše stanje zidova

Ako stanje zida nije najbolje i farba se ljušti ili otpada – sloj tamne boje treba sastrugati. Ovaj zadatak često oduzima mnogo vremena i zahteva preciznost. Zato što će konačni efekat zavisiti od toga koliko teško primenjujemo. U takvoj situaciji, vredi razmisliti o korišćenju usluga profesionalca. Moleradam će biti savršen u tom slučaju, na platformi ćete naći kvalifikovane molere koji će za vas izvršiti farbarske usluge na najvišem nivou po pristupačnoj ceni.Prajmerisanje i gletovanje

Ako je zid već pripremljen, vredi razmisliti o prajmeru. Zahvaljujući tome, naredni slojevi boje će imati mnogo bolju adheziju. Prajming će takođe izravnati i ujednačiti podlogu koja se farba. Međutim, ako ima oštećenja na zidu, biće potrebno da ih popunite. Kada je u pitanju gletovanje, to nije jedna od najtežih aktivnosti, ali ako niste osoba koju karakteriše tačnost, preciznost i pedantnost – razmislite o angažovanju profesionalca. To je dugotrajan zadatak i vredi nabaviti kvalitetan kit, brusni papir, ako nemate brusilicu, i inok gletericu za nanošenje proizvoda.


Valjak u ruke!

Ako su prethodni koraci iza vas, vreme je da se bacite na posao i počnete da slikate. Ovde vredi razmotriti različite argumente za izbor kvalitetnije boje. Ovo će nam pomoći da izbegnemo curenje i takođe skratimo radno vreme. Čak i ako se odlučimo za skuplju farbu, to ne znači da će jedan sloj biti dovoljan. Duboki, tamni zidovi će možda morati da se farbaju dva puta ili ponekad čak i tri puta.Nadamo se da će se zahvaljujući našim savetima svetlost vratiti u vaš dom i da ćete moći da uživate u novom izgledu vašeg stana. Međutim, ako odlučite da vam je ovaj zadatak previše, ili više volite da uštedite vreme i očekujete efekat na najvišem nivou, preporučujemo usluge pravih profesionalaca. Pored toga, cenu takve usluge možete proveriti u onlajn kalkulatoru.

0 comments

Comments


bottom of page