top of page
  • Moler Adam

Kako se pripremiti za krečenje enterijera

Niko ne želi trošiti vreme i novce uzalud i svi se trude štedeti na razne načine i tamo gde je to moguće. Bilo da plaćate nekome za obavljanje molerskih usluga ili se sami upuštate u čari krečenja, u svakom slučaju celom tom procesu prethodi veća ili manja priprema, a u nekim slučajevima potrebno je zatražiti i pomoć stručnjaka. Pronaći ravnotežu između vrhunskog kvaliteta i niske cene ponekad se može činiti kao pravi izazov. Pogledajmo zajedno što sve prethodi sveže okrečenim zidovima, te na čemu se može uštedeti.


Čišćenje i pre krečenja?

Iako se to čini suludim, upravo je suprotno - čistiti se mora i pre krečenja, i to temeljno. Najbolje je započeti sa nameštajem, možete ga privremeno preseliti u drugu prostoriju, ali poslužiće i to da ga jednostavno pomaknete od zida i stavite u sredinu prostorije. Sve što ostane u prostoriji koju ćete krečiti, potrebno je prekriti. Čak i podove! Dovoljno je sakupiti komade kartona ili zaštitne folije i time prekriti nameštaj (a ujedno i svoj novčanik) od mogućeg uništenja.

Příprava bytu před malováním.

Pomeranje nameštaja ponekad može zakomplikovati celi proces i to ne samo zbog toga što oduzima mnogo vremena, već jednostavno zato što nameštaj ponekad može biti težak ili nemate pri ruci nešto s čime biste taj nameštaj mogli pravilno prekriti i zaštititi od boje. Ipak, kreči se mesto na zidu, a ne na nameštaju. Neki moleri nude takve usluge, no naravno, često za njih naplaćuju znatne svote. Mi u Moler Adamu smo se odlučili to promeniti. Želimo Vam olakšati celi proces krečenja, a ne da Vam napravi još posla i brige. Naši moleri će Vam rado pomoći sa pomeranjem i prekrivanjem nameštaja, a razliku u ceni gotovo da nećete videti.


Normalno je da se nakon uklanjanja nameštaja pojavi sloj prašine i paučine koji nije bilo moguće videti od nameštaja, a do kojeg se od nameštaja nije moglo ni doći. Dobro je rešiti se toga. Srećom, to Vam neće uzeti toliko vremena ni energije kao premeštanje nameštaja. Čim završite s čišćenjem, možete se zaletiti do obližnjeg kafića ili poslastičarnice. Ponekad se treba nagraditi!


Loše zidove nije dovoljno samo okrečiti

Ako mislite da će nova boja sve popraviti, varate se. Za zidove je potrebno se brinuti. Posebnu negu zahtevaju zidovi koji su stariji i na kojima se nalaze slojevi prethodnih premaza ili stare tapete. Zidove je potrebno temeljno ostrugati i rešiti se svih prethodnih premaza. U nekim slučajevima potrebno je popuniti male pukotine i rešiti razne neravnine. Cilj je dobiti što je moguće ravniju podlogu kako bi se na nju lako i jednostavno mogla naneti boja.


Ako na zidovima u svom domu imate veće pukotine, radije popravak prepustite stručnjacima. Ako pukotine ipak nisu tako velike i odlučite se sami ih popuniti, morate imati na umu druge troškove koji se odnose na alat kao na lopatica, zidarskih kašika, gletera, i naravno sama glet masa koja se koristi za popunjavanje tih pukotina.

Příprava omítky před malováním.

Krpljenje manjih pukotina i ćoškova obično je uračunato u cenu molerskih radova. No, ponekad se može dogoditi da se pojave i veće rupe. Tu je važno imati uistinu dobrog i iskusnog molera koji će posao odraditi od početka do kraja. U suprotnom se može dogoditi da se pukotina ponovo pojavi za nekoliko dana ili nedelja. U Moler Adamu smo savršeno pripremljeni i popravke raznih vrsta nam ne predstavljaju problem. Sve što je potrebno jeste da nas kontaktirate - i moler već sutra može biti na Vašoj adresi i pružiti Vam kvalitetnu uslugu po pristupačnoj ceni.


Opustite se

Krečenje enterijera ponekad može biti poprilično stresan posao, posebno kada živite u malom stanu. Dvosobni stan može u trenutku postati komplikovani jednosobni stan. S time da još ne pričamo o samom procesu krečenja . Kada krečite stan i upuštate se u taj projekt sami, od velike je važnosti kupiti sav potreban alat i opremu, te naravno odabrati odgovarajuću boju. Osim toga, važno je obratiti pažnju na par stvari. Ponekad naručiti molera može biti komplikovano, upravo jer su često jako zauzeti. U tome Vam na određen način može pomoći Moler Adam, putem platforme sami prema Vašoj raspoloživosti odaberete datum i vreme krečenje . Ne želimo Vam zadavati brige, već Vam pružiti samo najbolji kvalitet.


Malování pokojů v klidu

Dakle, sada je u potpunosti na Vama da odlučite kako to želite izvesti. Ako naručite molera, možete otići Vi i primera radi Vaši najbliži negde na par dana i ne morate trpeti nered i ograničeno kretanje u Vašem stanu koje se često javlja za vreme radova. Radovi, a pritom i molerski radovi se mogu puno bolje i lakše izvesti ako niste fizički tamo. Mirne glave i opušteno možete popiti čašu dobrog vina i roštiljati u prirodi, dok neko odrađuje naporan i neuredan posao umesto Vas, a zatim možete doći u gotovo.

Ako se ipak bojite ostaviti stan sami, pozovite prijatelje ili rodbinu i napravite od toga zabavnu aktivnost. Takmičenje za najbolje molersko odelo može se nagraditi dobrim pićem ili ukusnim jelom. Dosadno i naporno krečenje tako možete pretvoriti u zabavu za sve, a Vama će na kraju ostati predivno okrečene prostorije i nezaboravne uspomene.


0 comments

Comentários


bottom of page