top of page

Kalkulator cene

Molimo Vas da ispunite sve parametre upitnika. Zatim ćemo Vas u roku jednog radnog dana kontaktirati kako bismo potvrdili sve podatke.

Da li da moler obezbedi farbu?

Zanimaju me sledeći radovi:

Procena cene

Kontakt podaci

Neobvezujući zahtev

FAQ

Često postavljana pitanja

1.Kako Adam funkcionise?

Nakon što podnesete neobavezujući zahtev putem našeg online kalkulatora, jedan od naših iskusvnih menadžera će Vas kontaktirati da potvrdi sve detalje posla. Ukoliko su potrebni neki specifični radova, koji nisu obuhvaćeni našim kalkulatorom, doći ce do promene cene. Nakon razgovara, Adam Vam pošalje ponudu sa opisom radova. Nakon što dobijemo Vašu potvrdu, mi ćemo Vam dodeliti najpogodnijeg molera za Vaš upit. Možemo da počnemo sa krečenjem vec sledećeg dana. Po završetku posla, proverićemo sa Vama da li ste zadovoljni sa radovima.

2. Šta ako nisam zadovoljan kvalitetom radova?

Biće menadžer dodeljen vašem poslu od početka do kraja. U slučaju da imate bilo kakvih pitanja ili otkrijete nedostatke u radu, obratite se svom menadžeru zahteva koji će vam pomoći da posredujete između vas i slikara da to rešite. Ponosimo se time što pružamo najbolji kvalitet i stoga cenimo vaše povratne informacije.

3. Kada mogu početi sa radovima?

Adam ima najveću mrežu lokalnih molera u Beogradu i okolini, stoga možemo da počnemo sa radovima što je pre moguće, čak i sutra ili u nekom drugom željenom terminu!

4. Želim pregled, da li to stvarno potrebno?

U većini slučajeva, pregled nije potreban. Nakon što pošaljete narudžbu, jedan od naših menadžera će Vas kontaktirati, sa kojim ćete razgovarati o detaljima Vašeg zahteva, na osnovu kojih ćete dobiti konačnu cenu za krečenje. U 98% slučajeva možemo tačno odrediti cenu narudžbe. Cena se može promeniti samo ako se činjenice razlikuju od informacija iz detalja narudžbe (npr. opsežnije popravke, znatno različita površina). Međutim, uvek ćete unapred biti obavešteni o promeni cene i morate zajedno potpisati konačnu cenu na obrascu narudžbe pre početka radova. Ako je to specifična narudžba ili veliki kancelarijski prostori, nemamo problem da obavimo pregled i odredimo cenu na osnovu toga.

5. Koja je razlika u različitim kategorijama popravaka?

Bez popravaki - tu nema popravke ili su minimalne, kao što je zakrpljivanje nekoliko rupa od slika. Male popravke - popravke do 20% površine, to uključuje punjenje malih rupa i popravak malih pukotina, grubih uglova, manjih gletovanja ili malterisanja. Srednje popravke - popravke do 50% površine, to uključuje struganje manjih područja, veće pukotine, zakrpe maltera, nivelisanje, crte na zidovima. Velike popravke - popravke preko 50% površine, to je opsežnije struganje (u slučaju potpunog struganja, potreban je dodatni rad, procenjen od strane molera na licu mesta) i bilo kakve opsežnije popravke na većim površinama, koji ne uključuju struganje.

6. Da li je boja uključena u cenu? Koja je to boja?

Cena uključuje samo belu poludisperzivnu boju, koja se uglavnom koristi za krečenje. Nijanse boja nisu uključene u cenu. Sve što trebate učiniti je odabrati boju koju želite koristiti za krečenje, a zatim je platiti moleru na licu mesta na osnovu računa.

7. Šta je temeljnije čišćenje?

Osnovno čišćenje automatski je deo svake narudžbe, uključuje čišćenje ambalaže i pribora nakon krečenja. Jednostavno rečeno, što je moler doneo na mesto krečenja, on će odneti sa sobom. U tim slučajevima verovatno ćete morati sami obaviti završno čišćenje nakon krečenja. Moler će se pobrinuti za pokrivanje podova, prozora i prekidača kako bi se smanjila moguća oštećenja ili prljanja. Temeljnije čišćenje je dodatna usluga koja osigurava da moler napusti stan u istom stanju kao kada je stigao pre krečenja i tako uklanja nečistoće prouzrokovane krečenjem. Međutim, to nisu usluge čišćenja u smislu pranja prozora itd.

8. Kome i kada se plaća?

Preduplata u iznosu od 22% se vrši na dan početka radova, dok se nakon završetka radova ostatak iznosa plaća direktno majsotru. Vi i moler ćete zajedno potpisati narudžbenicu, koja potvrdjuje da su obe strane preuzele posao. Nakon toga, jedan od naših menadžera će vas kontaktirati da provere da li ste zadovoljni radovima. Račun za kupljenu boju (boja koja nije bela) ili troškovi prevoza mogu se moleru nadoknaditi na licu mesta, ako se mesto krečenja nalazi van Beograda.

bottom of page