top of page
  • Moler Adam

Enterijeri u loft stilu - sirov stil sa industrijskim karakterom

Loft je stil koji potiče iz karakterističnog uređenja industrijskih hala i skladišta, koja se nakon preuređenja pretvaraju u moderne apartmane. Odlikuje se surovim izgledom, nedostatkom podela između prostorija, obično velikim prozorima i visokim plafonima. U takvom enterijeru mnogi elementi koji su prethodno bili skriveni postaju dekorativni i ističu industrijski karakter. U nastavku članka ćemo vam predstaviti šta bi trebalo da se nalazi u loft enterijerima. Ako želite saznati više o ovom sirovom stilu, takođe proverite i druge članke.

Dnevni boravak

Sirove materijale

Enterijeri u loft stilu trebaju se karakterisati sirovim izgledom i industrijskim karakterom. Idealni materijali za to su beton, cigla, metal, drvo i staklo. Svi elementi trebaju biti izloženi dejstvu vremena i ne bi trebali biti previše održavani. Važno je da njihova prirodna struktura i boje budu važan deo enterijera.

Nameštaj u loft enterijerima obično je napravljen od sirovih materijala kao što su metal, beton ili drvo. Takođe se mogu kombinovati sa metalnim elementima poput cevi ili industrijskih delova. Interesantna opcija su stolovi od betonskih blokova ili recikliranog drveta.


Kožna stolica

Svetlo

Osvetljenje u loft enterijerima igra veoma važnu ulogu. Veliki prozori i sirovi materijali čine prirodno svetlo veoma bitnim u takvom prostoru. Važno je da se ne zaseni prozori teškim zavesama ili roletnama, već da se koriste lagani, transparentni materijali koji neće blokirati prirodno svetlo. Loft enterijeri često koriste i veštačko osvetljenje kako bi istakli industrijski karakter. Idealno rešenje su sirove viseće lampe od metala, betona ili drveta, koje se harmonično uklapaju u loft stil. Važno je da osvetljenje bude dovoljno snažno, ali istovremeno ne prenapadno. Na taj način možete postići odgovarajuću atmosferu u prostoru i istaći karakter enterijera. Za odabir savršenih dodataka za vaš enterijer, možete istražiti ponudu na stranici ivexmobili.rs , gde ćete pronaći i mnogo inspiracija osim samo lampi.


Industrijska lampa
Umetnost i dekoracije

U loft enterijerima dekoracije igraju važnu ulogu u obogaćivanju prostora. Idealni su slike koje odražavaju industrijski karakter prostora. Posebno dobro se uklapaju slike koje prikazuju mašine, uređaje ili arhitektonske elemente kao što su mostovi ili dizalice. Takođe, možete se odlučiti za slike u neutralnim bojama koje će stvoriti kontrast sa sirovim elementima enterijera.

Stilovi tepiha u loft stilu trebaju biti jednostavni i sirovi. Tepisi od jute, vune ili pamuka savršeno se uklapaju u ovu estetiku. Važno je da boje tepiha budu neutralne i da se slažu sa celokupnom koncepcijom enterijera. Interesantni dodatak mogu biti tepisi napravljeni od komadića kože ili industrijskih materijala, koji dodaju karakter prostoru.


Lampa sa stolom

Boje

Loft enterijeri obično karakteriše neutralna boja zidova kako bi se istakla sirovost i industrijski karakter prostora. Idealne boje uključuju belu, sive, bež i tamnije nijanse smeđe boje. Važno je zapamtiti da zidovi u ovakvim prostorima služe kao pozadina za sirove i industrijske elemente, pa treba pažljivo odabrati boje zidova. Važno je da boja zidova ne dominira nad ostalim elementima enterijera, već da doprinese harmoničnom celokupnom izgledu. Ako se odlučite za promenu boja u vašem enterijeru, preporučujemo angažovanje profesionalnih slikara - cenu njihovog rada možete proveriti putem online kalkulatora.



Prostrani dnevni boravak

Da sumiramo, loft enterijeri su inspirisani uređenjem industrijskih hala i skladišta. Odlikuju se sirovim materijalima, velikim prozorima, velikim dnevnim boravcima i nedovršenim građevinskim elementima. Važno je odabrati tepihe, stolove, nameštaj i slike koje su jednostavne, sirove i odražavaju industrijski karakter. Loft enterijeri su idealni za osobe koje cene minimalistički stil, industrijski karakter i prostranost.


0 comments
bottom of page