top of page
  • Moler Adam

Rešenja za uređenje enterijera koja prekrivaju nedostatke

Svaki prostor ima svoje prednosti i nedostatke, ali neki od njih mogu biti vidljiviji od drugih. Na primer, prostorija može biti previše tamna, mala ili imati teško sakriveno arhitektonsko obeležje. Srećom, postoji mnogo načina za prikrivanje tih nedostataka i stvaranje prelepog enterijera.


dizajn enterijera

Jedan od najjednostavnijih načina za osvetljavanje tamne prostorije je korišćenje svetlih boja zidova. Svetle boje reflektuju svetlo, čime prostor izgleda prostranije i svetlije. Ako se odlučite za krečenje i želite koristiti usluge profesionalaca, preporučujemo platformu moleradam.com koja okuplja najbolje molere za sobe.


Da biste optički povećali malu prostoriju, možete primeniti nekoliko trikova. Na primer, svetle boje zidova i nameštaja te veliki ogledali mogu učiniti da prostor izgleda veći. Takođe, skrivanje dela nameštaja ili njihovo pomeranje od zida pomaže optičko povećanje prostora.

Teško skriveni arhitektonski elementi su elementi koji zbog svoje građevinske strukture ili položaja mogu biti teški za integrisanje s ostatkom enterijera.


smeđa sofa

Evo nekoliko primera takvih elemenata:

  1. Kosi plafoni: Kosine mogu biti teške za skrivanje jer su često malo estetske i mogu zauzimati dragocen prostor. Jedno od rešenja je krečenje u svetlu boju, što omogućava optičko proširenje prostora. Takođe se mogu koristiti posebna rešenja poput slika ili foto tapeta koje ih pokrivaju.

  2. Dimnjaci: Dimnjaci, posebno neaktivni, mogu biti teški za skrivanje zbog svoje veličine i oblika. Mogu se obojiti u svetlu boju kako bi se uklopili s ostatkom enterijera ili prikriti posebno dizajniranim komadom nameštaja, poput komode ili regala.

  3. Prozori na neobičnim mestima: Prozori koji se nalaze na neobičnim mestima, poput kosina ili blizu plafona, mogu biti teški za skrivanje. Mogu se prikriti posebno dizajniranim zavesama ili roletnama koje ističu njihov karakter, a istovremeno omogućuju njihovo skrivanje.

  4. Cevi i kablovi: Cevi i kablovi mogu biti teški za skrivanje zbog svoje vidljivosti. Mogu se sakriti posebno dizajniranim nameštajem poput regala ili komoda koji omogućavaju njihovo skrivanje.


drvena kuhinja

Dodaci i ukrasi mogu biti efikasan način za prikrivanje nedostataka enterijera. Evo nekoliko primera:

  1. Zavese i roletne: Zavese i roletne mogu skrenuti pažnju s teško skrivenih elemenata, poput prozora na neobičnim mestima ili kosina. Možete odabrati tkaninu i boju koja će se uklopiti s ostatkom enterijera i istaći njegov karakter.

  2. Tepisi i jastuci: Tepisi i jastuci mogu biti efikasan način za prikrivanje neestetskih elemenata poda, poput pločica ili panela. Možete odabrati odgovarajuću veličinu i boju koja će se uklopiti s ostatkom enterijera.

  3. Slike i plakati: Slike i plakati mogu biti efikasan način za prikrivanje teško skrivenih elemenata zidova, poput kosina ili dimnjaka. Možete odabrati odgovarajuću veličinu i motiv koji će se uklopiti s ostatkom enterijera.

  4. Lampe i sveće: Lampe i sveće mogu biti efikasan način za prikrivanje tamnih i malih prostorija. Možete odabrati odgovarajući oblik i veličinu koji će se uklopiti s ostatkom enterijera i pružiti odgovarajuće osvetljenje.

svetla dnevna soba

Sveukupno, svaki enterijer ima svoje prednosti i nedostatke, ali postoji mnogo načina za prikrivanje nedostataka i stvaranje prelepog i funkcionalnog enterijera. U članku su predstavljena neka rešenja za uređenje koja mogu pomoći u prikrivanju teško skrivenih arhitektonskih elemenata poput kosina, dimnjaka, neobičnih prozora ili cevi. Možete koristiti svetle boje zidova, dodatna svetla, posebna rešenja poput slika ili foto tapeta, nameštaj po meri ili ukrase. Zahvaljujući tim rešenjima možete prikriti nedostatke enterijera i stvoriti prelepe i funkcionalne prostore koji će biti radost za oko.

0 comments
bottom of page