top of page
  • Moler Adam

Tamne boje u unutrašnjem dizajnu: saveti i trikovi

Tamne boje često bivaju zapostavljene u unutrašnjem dizajnu, pošto mnogi ljudi radije biraju svetlije tonove. Međutim, tamne boje mogu dodati dubinu, bogatstvo i sofisticiranost prostoru, stvarajući toplu i prijatnu atmosferu. Kada se pravilno koriste, tamne boje mogu osvetliti prostor i učiniti ga luksuznijim.

crni dizajn enterijera

Crni zid, sivi nameštaj u enterijeru

Koristite tamne boje kao dodatke Da biste izbegli pretrpanost prostora, preporučljivo je koristiti tamne boje kao elemente akcenta umesto da prekrivate zidove ili površine u potpunosti. Razmotrite upotrebu tamnih boja na uočljivim elementima kao što su nameštaj, umetnička dela ili tekstil kako biste stvorili hrabar i upečatljiv fokuspunkt.


Uparite ih sa svetlijim bojama

Tamne boje dolaze do izražaja kada su uparene sa svetlijim bojama poput belog ili krem, što može stvoriti sofisticiran i elegantan kontrast. Ovaj balans takođe pomaže ublažiti preglasnost tamnih boja i učiniti prostor svetlijim i prijatnijim.

crno beli dizajn

Sivi enterijer, crna umetnost

Kako biste prekinuli tamu, dodajte teksture prostoru, kao što su tepisi sa uzorcima, tapete sa teksturom ili košare od pruća. To dodaje vizuelni interes i sprečava prostor da izgleda previše ravno i jednodimenzionalno.


Pustite prirodnu svetlost unutra

Tamne boje mogu stvoriti utisak da je prostor manji, stoga je važno dozvoliti što više prirodne svetlosti. To doprinosi osvetljavanju prostora i stvara dizajn koji je ravnotežan i harmoničan.


Igrajte se sa uzorcima

Tamne boje su idealna pozadina za smele uzorke poput pruga, cvetnih motiva ili geometrijskih oblika. To može dodati energiju i život prostoru, čineći tamne boje manje ozbiljnim.

crni nameštaj

Na kraju, tamne boje mogu biti snažan alat u unutrašnjem dizajnu, dodajući dubinu, bogatstvo i sofisticiranost prostoru. Korišćenjem tamnih boja kao dodataka, njihovim kombinovanjem sa svetlijim tonovima, dodavanjem tekstura, puštanjem prirodne svetlosti i eksperimentisanjem sa uzorcima, možete stvoriti toplu i prijatnu atmosferu koja je istovremeno elegantna i funkcionalna.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page