top of page
  • Moler Adam

Ne bojite se krečenja zimi

S obzirom na to da zima prekriva svet slojem mraza, može se činiti da nije intuitivno krenuti s krečenjem enterijera u ovom godišnjem dobu. Međutim, zima može biti idealno vreme za osvežavanje životnog prostora novim slojem kreča. Postoji nekoliko ubedljivih razloga za razmatranje krečenja i transformaciju unutrašnjeg prostora vašeg doma tokom hladnih meseci.


1. Niže cene

Jedna od najvažnijih prednosti krečenja enterijera zimi je ušteda troškova. Zima se općenito smatra vansezonskim periodom za industriju krečenja, što znači da je potražnja za uslugama krečenja smanjena. Ova smanjena potražnja često rezultira nižim cenama, što čini ekonomski povoljnim vremenom za rešavanje vašeg projekta krečenja.


dekorativna tehnika

2. Trenutna dostupnost molera

Tokom zimske sezone, profesionalni krečari su lakše dostupni za preuzimanje vašeg projekta. Smanjena potražnja za uslugama krečenja znači da možete lako planirati svoje radove. Krečari obično imaju fleksibilnije rasporede u ovom periodu i mogu se prilagoditi vašim potrebama sledećeg dana ili u vreme koje vama najbolje odgovara.


Zahvaljujući dostupnosti profesionalnih molera, možete uštedeti vreme i trud u poređenju s planiranjem projekta tokom prometne prolećne i letnje sezone, kada su rasporedi molera obično brzo popunjeni. Ova trenutna dostupnost omogućava vam da završite projekt krečenja enterijera brzo i efikasno, što će vam dati svež izgled vašeg doma bez problema čekanja na duže vreme.


crni zid u dnevnoj sobi

3. Kvalitet kreča

Kvalitet kreča je ključni faktor u svakom projektu krečenja enterijera, a zima nudi jedinstvenu prednost u tom pogledu. Hladniji i suši vazduh zimi može biti povoljniji za nanošenje kreča. Kreč ima tendenciju ravnomernijeg sušenja i boljeg prijanjanja na površinu zbog niže vlažnosti, što smanjuje rizik od problema kao što su mehurići, odvajanje ili nepravilno stvrdnjavanje.


Tokom krečenja zimi, možete takođe obezbediti pravilnu ventilaciju otvaranjem prozora i vrata, jer su niže temperature pogodnije za to. To podstiče bolju cirkulaciju vazduha i brže sušenje kreča, što rezultira glatkim i profesionalnim površinama.


sivi zid

Na kraju, krečenje enterijera zimi može biti strateški korak koji kombinuje uštedu troškova, trenutnu dostupnost i mogućnost visokokvalitetnog izvođenja. Iskoristite manju potražnju za krečarima, niže cene materijala i optimalne uslove za krečenje kako biste pretvorili svoj životni prostor zimi u udobno i sveže utočište. Bez obzira da li planirate da okrečite jednu sobu ili celu kuću, zima može biti idealno vreme za kretanje na put krečenja.

0 comments
bottom of page