top of page
  • Moler Adam

Boemski stil: Vodič za postizanje savršenog enterijera u boho stilu

Boemski stil, takođe poznat kao boho-chic, ima za cilj prihvatanje individualnosti i napuštanje tradicionalnih pravila dizajna enterijera. Ovaj jedinstveni i eklektični stil inspirisan je mešavinom kulturnih, umetničkih i prirodnih elemenata, što ga čini savršenim izborom za dnevnu sobu koja odražava vašu slobodoumnu ličnost. Pružamo vam vodič kako postići savršeni boemski stil za vašu dnevnu sobu. Boho stil je jedan od najpopularnijih stilova za vaš enterijer u 2023. godini.

boho stil stolica

Boemski stil u enterijeru

Kombinujte uzorke. Jedna od karakterističnih osobina boemskog stila je korištenje upadljivih uzoraka različitih vrsta, stoga ne bojte se kombinirati različite oblike i teksture. Ne libite se inspirisati i odabrati uzorke od cvetnih do kašmirskih, tribalnih, pa do batik uzoraka. Možete izabrati različite motive koji predstavljaju vaš lični stil i stvaraju vizualno zanimljiv i dinamičan izgled.


Koristite prirodne materijale

Prirodni materijali poput drveta, pletnenih niti i tkanina su idealni za stvaranje boemskog osećaja u dnevnoj sobi. Odaberite komade kao što su ratan nameštaj, tepisi i košare od trske, koji će dodati prostoru teksturu i toplinu.


Dodajte kulturne elemente

Boemski stil snažno je inspirisan različitim kulturama širom sveta, stoga nemojte oklevati inspirisati se raznim kulturama i kombinovati te aspekte. Razmotrite dodavanje predmeta poput marokanskog pufa, indijskih tapiserija ili turskih jastuka kilima kako biste sobi dodali tradicionalnu, ali večnu atmosferu iz različitih delova sveta. Tepisi različitih veličina, oblika i materijala istaći će ukupni utisak enterijera.

boemski stil

Boemski stil u stanu

Ukrasite enterijer biljkama. Sobne biljke i cveće su važan deo boemskog dekora, unose život i energiju u dnevnu sobu, idealni su za stvaranje svežeg i tropskog ugođaja u prostoru.


Igrajte se sa osvetljenjem

Da biste postigli boemski izgled dnevne sobe, eksperimentišite sa različitim mogućnostima osvetljenja poput svetiljki, sveća ili užadi. Možete stvoriti toplu i udobnu atmosferu, idealnu za opuštanje i zabavu, i istaći pojedine delove vaše dnevne sobe.

boho stil dnevna soba

Na kraju, možemo reći da je boemski dizajn dnevne sobe pre svega o individualnosti i eksperimentisanju sa različitim stilovima i teksturama. Slično kao kod skandinavskog stila, nemojte se bojati da kombinujete i uvek se usmeravajte na stvaranje tople i prijatne prostorije koja odražava vašu jedinstvenu ličnost. Boje zemlje ili svetlih i vazdušnih nijansi dodaće boemski šarm vašem enterijeru. Kontaktirajte naše stručnjake putem neobaveznog upita na našoj web stranici i dopustite im da vam pomognu u prijatnoj promeni vašeg enterijera.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page