top of page
  • Moler Adam

Ekološka rešenja - unutarnje renovacije i krečenje

Unutarnja obnova i krečenje su procesi koji oduzimaju mnogo energije, materijala i vremena. Mnogi proizvodi i materijali koji se koriste u ovom procesu mogu da imaju negativan utisak na naše zdravlje i okoliš. Stoga je važno da se biraju ekološki proizvodi i koriste rešenja koja su prijateljska prema nama i našem okolišu. Stoga se ponekad isplati koristiti usluge stručnjaka kako biste bili sigurni da će kvalitet da bude na najvišoj razini.


dnevni boravak sa staklenom stijenom

Ekološki proizvodi

Za vreme obnove i krečenja enterijera treba obratiti pozornost na kvalitet proizvoda i materijala koje ćete da koristite. Trebali bi birati proizvode koji ne sadrže štetne tvari poput ftalata, formaldehida i organskih otapala. Mogu da izazovu alergijske reakcije, trovanja i ozbiljne zdravstvene probleme. Vredno je obratiti pozornost na ekološke certifikate i oznake, poput "ECO", "Ecological" ili "Environmentally friendly".


Boje i lakovi bez emisija

Boje i lakovi jedan su od najvažnijih proizvoda koji se koriste pri krečenju enterijera. Mnoge boje i lakovi mogu da u vazduh ispuštaju štetne tvari koje negativno uteču na naše zdravlje. Stoga je vredno odabrati boje i lakove bez emisija koji neće da ispuste štetne tvari u vazduh. Vredi konzultirati stručnjaka o najkvalitetnijim materijalima ili koristiti njegove usluge. Preporučujemo tvrtku s vrhunskim profesionalcima, a cene njihovih usluga možete da saznate pomoću online kalkulatora.


prelijevanje boja

Ventilacija

Kod obnove i bojanja enterijera važno je da obratite pozornost na ventilaciju. Otvaranje prozora i vrata omogućuje kruženje vazduha, što pomaže uklanjanju štetnih tvari iz vazduha. Isplati se uložiti i u mehaničke ventilatore koji će pomoći u još bržem i učinkovitijem uklanjanju štetnih tvari iz vazduha.


Folija i traka

Folije za krečenje i lepljive trake često se koriste kod krečenja enterijera kako bi zaštitili nameštaj i druge površine od prljanja. Nažalost, ovi proizvodi često sadržavaju štetne tvari i teško ih je ukloniti nakon uporabe. Stoga je vredno odustati od njih i pronaći alternativna rješenja, poput gaze za krečenje i papira za krečenje, koji su sigurni za okoliš i lakše se uklanjaju.


valjak i kistovi

Namještaj i dodaci od ekoloških materijala

Namještaj i dodaci važni su elementi uređenja enterijera. Treba birati one izrađene od ekoloških materijala, poput drveta, bambusa i vune, koji su prijateljski nastrojeni prema okolišu i našem zdravlju.


kreativni dnevni boravak

Renoviranje enterijera i krečenje su procesi koji zahevaju pozornost i svest kad je u pitanju odabir proizvoda i materijala. Odabirom ekoloških proizvoda i korišćenjem ekološki prihvatljivih rešenja možemo zaštititi svoje zdravlje i okoliš i uživati ​​u lepom i zdravom interijeru.


0 comments
bottom of page